Jongens Gym

Jongens Gym

Opgericht 1946

Hallo allemaal !

Ik ben Marcel Jansen en geef training aan de jongens bij de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging. Dit doe al ruim 6 jaar en het is heel leuk om te doen. Zeker als kinderen op wat voor een niveau dan ook vorderingen maken en uitdagingen durven aan te gaan, om iets nieuws te leren. Daarnaast is het fantastisch als ze veel plezier hebben in de sport die ze beoefenen. In mijn lessen geef ik uitleg en les aan de diverse toestellen zoals rek, vloer, sprong, ringen en gelijke brug. Voltige doen we niet aangezien ik de voorzieningen er niet voor heb en het voor recreatieve pupillen erg moeilijk en zwaar is. Naast het les geven in deze toestellen doen we altijd een vorm van spel. Dit kunnen behendigheidsspelletjes zijn, waar ze spelenderwijs onderdelen van hun oefeningen onder de knie krijgen of gewoon spel om echt lol te maken. Dit varieert van trefbal, tik-spellen, voetbal en ga zo maar door. Meestal doen we dit de laatste 10 minuten van de training. Meestal in januari houden wij de OLW (onderlinge wedstrijd) die de kampioen van de vereniging bepaald. Aan het einde van het seizoen in juni/juli houd ik ook altijd een springwedstrijd tijdens de normale lesuren.

Ik zelf ben nu al zo’n 16 jaar verbonden aan de NGV. Eerst als betrokken vader, door allerlei hand en span diensten te verlenen bij de selectie meiden. Dit omdat mijn dochter Tara tien jaar heeft geturnd bij de selectie en nu zelf les geeft bij het Plus-uur van de NGV. Dit jaar heb ik mijn voorzitterschap na bijna 10 jaar overgedragen aan Marcel Petterson. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan maar vond dat het tijd was het stokje over te dragen. Natuurlijk blijf ik beschikbaar om mijn ervaring met het nieuwe bestuur te delen. Het is blijft dan ook leuk met het gedreven bestuur en leiding wat moois van deze vereniging te maken. Natuurlijk zijn we geen professionele organisatie, maar doen ons best als vrijwilligers.

Wie is Marcel Jansen zelf. Marcel is 57 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen en een kleinkind. In het dagelijks leven ben ik manager bij de Douane Nederland. Uit het verleden heb ik veel ervaring in de sport. Zo heb ik op het hoogste niveau ijshockey gespeeld, actief gebasketbald in mijn middelbare schooltijd, 20 jaar hier in Nieuwerkerk zaalvoetbal gespeeld, in de hoogste teams, naast speler ook 22 jaar lid van het bestuur geweest bij ZVV Margriet. Door mijn oudste kinderen heb ik ook nog drie jaar les gegeven bij de Waterdragers in Nieuwerkerk. Zo genoeg over mijzelf, maar u heeft nu een beetje een indruk wie en wat ik ben. Misschien komen wij elkaar tegen in de zaal of gewoon in ons mooie Nieuwerkerk aan den IJssel.

Met vriendelijke groet,

Marcel Jansen trainer jongens bij de NGV

Lestijden:

Dinsdag Zaal Fresiaveld (Comenius)

16.15 – 17.15 Jongens 4 - 7 jaar

17.15 – 18.15 Jongens 8 jaar en ouder

Voor meer informatie over een proefles kunt u hier klikken.