Trainsters

     Nieuwerkerkse 

       Gymnastiek 

         Vereniging

Voorstellen trainsters

Malou Vreeswijk:


Ik begon op mijn 7e jaar met selectieturnen bij een vereniging in Rotterdam. Daar heb ik tot mijn 12e geturnd, maar ben toen gestopt wegens interne problemen met de leiding en het bestuur, de vereniging hield ermee op. Niet verwacht dat ik ooit nog zou gaan turnen, sloot ik me op mijn 15e toch aan bij de selectie NGV, waar ik via een vriendin terecht ben gekomen. Vervolgens heb ik tot mijn 24ste geturnd, heel fanatiek en ontzettend gemotiveerd, totdat de koek op was en ik voelde dat het tijd was om afscheid te nemen als zijnde turnster.


Ik begon met zelfstandig lesgeven op mijn 20ste, bij een vereniging in Capelle, wat ik nu nog steeds doe (recreatie). Daar kwam twee jaar later de springroep van NGV bij en ook heb ik nog een jaar recreatie gedaan. Dat werd echter teveel omdat ik toen zelf nog turnde, dus daar ben ik uiteindelijk mee gestopt. Precies op het moment dat ik besloot om zelf te stoppen met turnen, kwam het aanbod om de selectie over te nemen. Dat was natuurlijk een enorme uitdaging, maar nu, drie jaar verder, kunnen Debbie en ik trots zijn op de meiden en alles wat we tot nu toe hebben bereikt. Ik beleef er enorm veel plezier aan om de meisjes te helpen het beste uit zichzelf en het turnen te halen, om ze binnen te zien komen en vol plezier en enthousiasme aan het werk te zien gaan. Daarnaast doen wij ook veel leuke dingen met de meiden en is de sfeer en de geborgenheid in de groep iets wat wij heel belangrijk vinden en ook koesteren. Ik heb verder via de turnbond de opleiding voor de C-licentie gevolgd (tegenwoordig heet dat ‘Gymnastiek Leider niveau 3) en ben nog van plan door te gaan voor de B-licentie (niveau 4).

Debbie van den Bos:


Als klein meisje ben ik begonnen met turnen bij de selectie van NGV. Ik heb daarna een tijd bij een andere vereniging geturnd omdat het niveau voor mij bij NGV te hoog lag. Toen ik 10 jaar was ben ik terug gekomen bij NGV en heb daar tot mijn 19de met veel plezier geturnd. Sporten was alles voor mij. Ik deed aan alle sporten mee en ben erg geïnteresseerd geraakt in het geven van sportlessen. Op de middelbare school heb ik dan ook een sportklas gevolgd en naast het turnen heb ik de opleiding sport en bewegen niveau 4 (MBO) en Bachelor of Sports (HBO sportmanagement) afgerond . Als stage ben ik in 2004 recreatie lessen gaan geven bij NGV, en het jaar erna had ik mijn eigen uur ( plusuur). In 2007 stopten mijn toenmalige trainsters met de selectie les te geven. Zodoende werd er aan mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om de selectietrainingen te gaan geven. Ik heb dit met veel plezier aangenomen en geniet er nog elke dag van als ik alle meiden bij elkaar zie. Ik ben in het bezit van mijn C-licentie turnen en sport en verzorging Diploma. Naast het lesgeven van de selectie geef ik gymles op een basisschool en werk ik als jongerenwerker/ sportstimulering bij het jeugdwerk Zuidplas.


Linda Velthoen


Linda is één van de twee assistent-hulpleiding bij de selectie van NGV. Zij assisteert de hoofdtrainsters bij de wedstrijdgroep op de dinsdag van 17.45-19.45 uur en begeleidt daar de turnsters die zich voorbereiden op de verschillende wedstrijden. 


Hallo allemaal, ik ben Linda Velthoen. Als sinds mijn 4e zit ik bij NGV op turnen. Twaalf jaar lang heb ik met heel veel plezier de sport beoefend. Sinds een aantal jaar geef ik les bij NGV wat ik echt heel erg leuk vind. Ik ben ooit begonnen met lesgeven aan het jong talent en ben nu hulptrainster bij de selectie. Sinds dit seizoen train ik samen met Tara op de donderdag het plusuur. Ik vind de groep heel gezellig en ik geef dan ook met alle plezier training aan deze lieve meiden!