Turnen dames en heren

Turnen dames en heren

Opgericht 1946

Recreatie turnen

Al jaar en dag wordt er op dinsdagavond een turnuur gegeven voor dames en heren van 18 jaar en ouder.

Op dit uur wordt naast een uitgebreide warming-up ook aan toestelturnen gedaan, zowel dames als heren toestellen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan de toestellen balk (laag bij de grond), lange mat, brug met gelijke liggers, rekstok, ringen en trampoline springen.

We proberen wat we kunnen aan elementen bij te houden en hier en daar wat nieuws te leren.

Ons motto is, alles mag niets moet.

Als je iets niet durft of wegens lichamelijke beperkingen niet kan, dan wordt er een andere oefening bedacht. Binnen de deelnemers aan deze groep zijn een aantal mensen die ook ooit lesgegeven hebben en kunnen dus ook vangen bij verschillende onderdelen. We turnen met elkaar en helpen elkaar waar nodig.

Tevens werken we ook aan onze conditie en spierkracht. Momenteel bestaat de groep uit 4 (5?) dames en 3 heren in de leeftijd tussen 25 en 78 jaar. Ruimte zat dus voor nieuwe leden! Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan een keertje kijken of beter nog een les meedoen. Kijk even in het lesrooster hoe laat wij turnen.

Iets over mijzelf.

Ik ben Petra van Vianen, 39 jaar. Ik ben begonnen met turnen toen ik ongeveer 5 jaar oud was. Jarenlang heb ik met plezier in de selektie van NGV geturnd onder verschillende trainers. Heb wedstrijden door het hele land gedaan en hier en daar ook nog eens wat gewonnen.

Toen ik als wijkverpleegkundige ging werken, was het vele trainen niet te combineren met mijn werktijden. Ik ben toen gestopt met de selektie en ben als deelnemer naar het turnuur voor dames en heren gegaan. Erg leuk om samen met anderen te turnen, ieder op zijn/haar eigen niveau en proberen bij te houden wat je allemaal kan. Toen de trainster van het uur wegging, heb ik het lesuur als trainster overgenomen. Ik geef nu dus les aan deze groep en turn ook zelf nog mee.

Lestijden:

Dinsdag Zaal Beethovenlaan

19.45 – 20.45 Dames en heren turnen

Leiding : Petra van Vianen petra@ngv-nieuwerkerk.nl

Nooit te oud om te turnen :

kijk maar naar het filmpje

Heren turnen 1920

Petra van Vianen