NGV mijn blog

Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging

NGV mijn blog

Opgericht 1946

Algemene Leden Vergadering van 24 april 2018

 

 

Geachte ouder (-s) / verzorger (-s) en leden,

 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 24 april j.l. is besloten tot een verhoging van de contributie.

De afgelopen twee jaar is de contributie ongewijzigd gebleven. Als gevolg van wederom sterk gestegen kosten van zaalhuur en verplicht lidmaatschap bij de KNGU is nu echter een verhoging noodzakelijk gebleken.

Hoeveel deze precies voor u bedraagt hangt af van het aantal uren dat u of uw kind gymt. U kunt het voor u geldende tarief bekijken in het contributie overzicht op deze website.

 

De verhoging zal op 01 juli 2018 ingaan. Mocht dit aanleiding voor u zijn om het lidmaatschap op te zeggen, doet u dit

dan vóór 1 juli aanstaande.

 

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Indien u vragen heeft, mailt u die dan alstublieft aan penningmeester@ngv-nieuwerkerk.nl

 

 

Met vriendelijke groet,

Mark Spruit

Penningmeester NGV

 

De Ondelinge wedstrijden van 27 januari 2018

 

Zaterdag 27 januari werden in de gymzaal op de van Beethovenlaan de Onderlinge Wedstrijden van de recreatiegroepen gehouden. Op deze jaarlijkse feestelijke dag krijgen de leden van alle groepen– behalve de selectie – de gelegenheid om te laten zien wat ze waard zijn. Het was dan ook een drukte van belang in de zaal, want er deden ruim 125 leden mee en voor iedere deelnemer was veel belangstelling van ouders, opa’s, oma’s, andere familiedleden, vrienden en kennissen. Het was een goed georganiseerde wedstrijd waarbij de mix van spanning en plezier het voor zowel de turnsters als de toeschouwers tot een plezierige en succesvolle dag maakten. De jongens beten het spits af, ingedeeld naar sterkte op twee niveau’s in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar. Voor het hogere niveau was er meer uitdaging met oefeningen die aansloten op het wedstrijd turnen.

Het was mooi om te zien hoe de jongens onder leiding van Marcel Jansen duidelijk vooruitgang hebben geboekt. Luuk Cohenno ging er bij de jongens vandoor met de wisselbeker omdat hij het hoogste puntenaantal bijeen wist te turnen.

Daarna turnden de meisjes in de leeftijd 7-8 en 8-9 jaar op niveau R1 en R2. Een mengeling van spanning en trots was voelbaar in de zaal want de oefeningen zijn weliswaar kort maar ook erg moeilijk voor deze groep. Tussendoor werd een flitstend optreden door de Acro gegeven, de acrobatische gymnastiekgroep van NGV. Acro is een combinatie van gymnastiek en dans op muziek en leverde een mooi gebalanceerd spektakel op onder leiding van Rosalinde Ludeking. De meisjes in de leeftijd van 9-10 jaar waren vervolgens aan zet. Deze groep turnt eveneens op niveau R2 en R1. Deze categorie leverde de wisselbeker winnares Kiara van der Blom, die het hoogste aantal punten bij de meisjes scoorde. Verder kwamen deze dag de meisjes van Pupil 1 en 2 (11-13 jaar) in actie op niveau R1. De dertienjarigen op niveau R1 moeten op de balk een koprol doen. Dit oogt misschien makkelijk maar is het geenszins omdat de turnsters volledig geconcentreerd moeten zijn om in balans te kunnen blijven. De laatste groep die turnde waren de meisjes van 13 tot 16 jaar op niveau supplement H. Deze meisjes stellen zelf hun oefening samen waarbij ze aan bepaalde minimum eisen moeten voldoen.

De voorzitter van NGV - Ilse Broekmans - is trots op haar vereniging :”Het is zo mooi dat onze leden die met zoveel plezier deze mooie sport beoefenen nu aan iedereen kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Vandaag staan onze recreatie-leden welverdiend in het zonnetje, want iedereen heeft hier keihard voor getraind, is op van de zenuwen en en presteert op de top van zijn of haar kunnen. Ik ben heel erg trots op de jongens en meiden die hier vandaag hun beste beentje voor zetten en zoveel moois laten zien.”

 

Luuk en Kiara met de wisselbeker

Sinterklaas kwam ook langs bij NGV

Acrobatiek bij Albert Heijn zaterdag 9 september 2017

 

Op uitnodiging van Albert Heijn gaf de Acrogym groep van trainster Rosalinda in het kader van de AH Sportactie op 9 september verschillende flitsende demonstraties tussen de schappen, tot verrassing van de winkelende klanten. Het was een levendig spektakel en er werd hard geapplaudiseerd voor de kunststukjes die werden uitgevoerd. Tussen de demonstraties door kreeg kinderen uit het publiek de gelegenheid om onder begeleiding van de meisjes en leidsters hun eigen acrobatische toeren uit te halen.

 

Op zaterdag 16 september om 14:00 gaf de selectie een demonstratie op de tumblingbaan voor de Albert Heijn.

 

Goud voor Meggie Markus op SVOD Open

 

In het weekend van 1 juli stonden voor de selectie van NGV de laatste wedstrijden van het seizoen op het programma. Vijf turnsters hadden zich geplaatst voor de Districtsfinale Zuid-Holland en reisden af naar Amsterdam, terwijl een groepje andere NGV'ers in Deventer mocht verschijnen voor het internationale toernooi van SVOD. Meggie Markus, junior 2e divisie wist op de toestelfinale brug een gouden medaille te bemachtigen en liet hiermee haar buitenlandse concurrenten achter zich. Turnsters en trainers kijken terug op een geslaagd seizoen.

 

Meggie Markus brons op landelijke toestelfinale

 

Afgelopen weekend 20 en 21 mei stond er voor de tweede divisie Dames Turnen het Bondskampioenschap op het programma. Meggie Markus wiste zich hiervoor te plaatsen en turnde op zaterdag een uitstekende meerkamp wat haar een keurige 7e plek opleverde. Medaille succes was er een dag later, toen zij toestelfinales turnde op brug en vloer. Ondanks stevige concurrentie wist Meggie op brug een bronzen medaille in de wacht te slepen.

 

Meggie Markus zilver op halve finale

 

Nieuwerkerk a/d IJssel 8 april - Afgelopen twee weekenden stonden vier turnsters uit verschillende leeftijdscategorieën op de halve finales van de tweede en derde divisie, gehouden in Bellingwolde en Winterswijk. In een zeer sterk deelnemersveld lieten de dames mooie en stabiele oefeningen zien en dat werd voor Meggie Markus, junior tweede divisie, beloond met een zilveren medaille en een doorstroming naar het Bondskampioenschap. Ook plaatste zij zich voor de toestelfinales van brug en vloer. Het NK voor de tweede divisie zal gehouden worden in het weekend van 20/21 mei in Alphen a/d Rijn.

 

ZATERDAG 1 April Vanmiddag de paasmiddag gehad. Een leuke middag met spelletjes en turnen. Wij vonden het een groot succes. Jullie hopelijk ook?!

 

Zie ook onze facebook pagina !!

Zaterdag 11 februari 2017 :

 

Superprestatie voor mini trio NGV Acrogym!

Het kersverse trio Lisanne van der Meulen, Marloes de Vogel & Mylou Ooms hebben zich afgelopen weekend met een swingende acrogym oefening weten te plaatsen voor de districtsfinale in maart. Een zeer knappe prestatie voor de meiden die nog maar een paar maanden samen trainen!

Ook de trio's Nanda Dhondt, Marit Petterson & Tamara Kervezee en Jorinde Houweling, Kaomi Broeder & Faye Ames kwamen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in actie. Ondanks een verbetering tov de eerste wedstrijd en de enorme groei die zij het afgelopen jaar doorgemaakt hebben, was het niveau helaas te hoog en hebben zij zich niet weten te plaatsen.

 

Zaterdag 4 Februari 2017 Onderlinge Wedstrijden c.q. de Clubkampioenschappen voor de recreatie groepen !

Zaterdag 4 februari 2017 heeft ook het plusuur een wedstrijd geturnd. Wat hebben ze het allemaal super goed gedaan! Dit resulteerde ook in een aantal dagprijzen met een 3e plek voor natascha, een 2e plek voor lisanne en Hanneke en een 1e plek voor Faye. Dit resulteerde in een gouden medaille met de resultaten van vorige keer. Nu afwachten voor de toestelfinales...

Zaterdag 14 januari 2017 stond er voor een aantal turnsters van NGV een Districtswedstrijd van Zuid-Holland-Zuid op het programma. Waar de Instap turnsters keurig in de middenmoot eindigden op hun allereerste grote wedstrijd, streden de Senioren alvast voor een doorstroming naar de halve finale. Samantha ten Cate wist hier heel knap een zilveren medaille in de wacht te slepen, in een zeer sterk deelnemersveld.