NGV mijn blog

     Nieuwerkerkse 

       Gymnastiek 

         Vereniging

NGV  mijn blog

Tess Ten Berge en Sanne Bevers door naar finale Nederlands Kampioenschap turnen


Afgelopen weekend 12 mei waren de turnsters van NGV, Tess ten Berge en Sanne Bevers afgereisd naar Varsseveld alwaar de halve finales turnen op de meerkamp voor hun categorieën gehouden werden. Als eerste kwam Tess ten Berge in actie in de categorie Pupil 1 N3. Zij begon op het onderdeel balk waar ze ondanks een val toch nog een 6de plek wist te bemachtigen. Door vervolgens een prachtige vloer oefening te laten zien die gevolgd werd met een goede sprong en rekoefening wist zij zich te verbeteren naar een schitterende 4de plek met een puntentotaal van 50.850. Hiermee is zij zeker van een plek in de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Meerkamp en staat ze als eerste reserve voor de toestelfinale van het onderdeel vloer.

Daarna was het de beurt aan Sanne Bevers in de categorie Junior 3de divisie.  Zij begon met een nette oefening op de brug. Na een stabiele oefening op de balk viel ze helaas tijdens haar prachtige vloer oefening. Sanne Bevers beëindigde haar meerkamp met het onderdeel sprong en behaalde met een puntentotaal van 43.633 een fantastische 7de plek. Ook zij kwalificeerde zich hiermee voor de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap op de meerkamp.

Lize Schenkel debuteert op Nederlandse Kampioenschap turnen


Op zaterdag 13 april turnde Lize Schenkel van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging haar eerste finale van het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Lize kwalificeerde zich eerder dit jaar tijdens de halve finale in de derde divisie en verzekerde zich toen met een negende plaats comfortabel van doorstroming naar de finale in de categorie Instap. De achtjarige Lize turnde op het NK een evenwichtige meerkamp en wist haar zenuwen aardig in bedwang te houden. Bij het bondskampioenschap is het niveau hoog en zijn de onderlinge verschillen uiterst klein. Op sprong bijvoorbeeld eindige Lize op een 12e plaats met 13.250 punten en behaalde de nummer slechts 0.684 punten meer. Niet zelden gaat het in de eindstrijd om  puntenverschillen van honderdsten of duizendsten. Lize eindigde met een puntentotaal van 49.683 als dertiende van in totaal 24 finalisten.

 

Dubbel succes NGV Acrogym


In sporthal de Wielepet te Monster vond afgelopen zaterdag 9 maart de districtsfinale van het district Zuid-Holland voor de Acrogym plaats.  Hierbij wist de damesploeg van NGV een dubbel succes te behalen. Het trio van Nanda Dhondt, Marit Petterson en Marloes de Vogel behaalde met een spectaculaire oefening een mooie derde plek met een puntentotaal van 22.470. Het duo dat bestond uit Ilse van Pijkeren en Louise Uijtbeyerse behaalde een puntentotaal van 21.480 en viel daarmee net buiten de prijzen. Beide teams hebben zich met deze prachtige prestatie geplaatst voor de halve finale van het NK Acrogym die in mei wordt gehouden.

Verdiende derde plek voor trio NGV


Zaterdag 10 februari 2019 hebben de acrogym turnsters van NGV met gemengd succes meegedaan aan de tweede plaatsingswedstrijd te Leiden. Het trio Nanda Dhondt, Marit Petterson & Marloes de Vogel behaalde een derde plaats & tevens plaatsing voor de districtsfinale met een zeer nette oefening. Ook duo Ilse van Pijkeren & Louise Uijtbeyerse behaalden een plaatsing voor de districtsfinale met een keurige vierde plaats.

Helaas minder succes voor de d-lijn trio’s. Zij lieten beide keurige oefeningen zien, maar door een strenge jurering helaas geen plek voor hen in de districtsfinale


NGV VLAMT OP DISTRICTSFINALE VAN ZUID-HOLLAND


Nieuwerkerk aan den IJssel - Dit weekend waren de finales van het district Zuid-Holland in Amsterdam en NGV was goed vertegenwoordigd. Op zaterdag turnden in de derde divisie Dané Boer, Tess ten Berge, Danique van Dijk, Evi (25e), Fabienne Broeder, Britt van Tuinen en Sanne Bevers hun meerkampfinale waarin de 36 beste turnsters van Zuid-Holland het tegen elkaar opnamen.  Tess wist daar, met dank aan een strakke balk- en brugoefening, de tweede plaats te bemachtigen. Danique turnde een hele stabiele meerkamp en wist in een heel sterk deelnemersveld 5e te worden. De andere turnsters lieten mooie onderdelen zien, met hier en daar een foutje. Omdat het niveau hoog ligt in een finale betekent dat direct dat je naast een medaille grijpt.

Op zondag turnden Lize Schenkel, Tess, Danique, Sanne en Anne Korthagen de toestelfinales. In de vloerfinale wist Lize met een prachtige oefening met maar liefst 13.800, het goud te winnen. Dit is een bijzondere prestatie aangezien zij de 1.5 week voor deze wedstrijd niet heeft kunnen trainen omdat zij ziek was. Tess won tijdens de balkfinale overtuigend het goud met 13.167 punten. Danique sprong zich in haar finale op de Pegasus eveneens naar de eerste plaats op het podium met een score van maar liefst 13.900 punten. Sanne en Lize lieten tijdens hun balkfinale mooie onderdelen zien, maar grepen door een val helaas naast de medailles. Tess turnde een strakke vloeroefening en kwam tot de 7e plaats.

Tijdens de sprongfinale lieten Sanne en Anne goede sprongen zien maar deze werden door de jury niet gewaardeerd met een plaats op het podium. Turnsters en trainers zijn trots de  geleverde prestaties op deze belangrijke wedstrijd en kijken terug op een zeer succesvol weekend voor NGV. De selectie gaat nu hard aan de slag om te trainen voor de aankomende landelijke halve finales in Helmond en Varsseveld.

Verslag Onderlinge Wedstrijden voor NGV Recreatie groepen februari 2019


De recreatiegroepen van NGV turnden op afgelopen zaterdag 9 februari 2019 onder grote belangstelling van familie en vrienden hun jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in de gymzaal aan de van Beethovenlaan. Door de jongens werden oefeningen gedraaid op de toestellen rekstok, lange mat, brug met gelijke liggers en sprong. De meisjes en dames turnden op balk, brug met ongelijke liggers, sprong en lange mat. De oefeningen van de gymnasten werden samengesteld uit de recreatie oefenstof volgens het Nationaal Turnsysteem. Vaak gaat de aandacht uit naar de prestaties van selectie van NGV, maar op deze speciale wedstrijddag krijgen de recreatieve gymnasten de kans om een medaille te winnen en aan familie en belangstellenden te laten zien wat er ze geleerd hebben. NGV telt in totaal circa 240 leden, waarvan het merendeel in de recreatieve groepen turnt en slechts circa 20 leden in de selectie. Voor de gymnasten is het een speciale en spannende dag omdat dit voor hen de enige jaarlijkse wedstrijd is. Er is weliswaar hard getraind, maar het is een uitdaging om alle oefeningen te onthouden en zo goed mogelijk uit te voeren terwijl je omringd wordt door publiek en beoordeeld wordt door juryleden. Vooral voor de jongste deelnemers is dit erg wennen en zorgt voor veel zenuwen. Een turnster die in de kleedkamer wacht op de prijsuitreiking verzucht: “Ik had zo’n buikpijn tijdens de wedstrijd, maar nu is het ineens over. Het ging eigenlijk best goed en de juryleden waren gelukkig aardig.”

*1   De jongens van 6 tot 10 jaar beten het spits af.  Bij de jongste turners, in de groep van niveau 21 ging zowel het goud als de wisselbeker naar  Rayan Tabbernee, met een totaalscore van 53.5 punten. De wisselbeker wordt per leeftijdsgroep gewonnen door degene met het hoogste puntenaantal. Thijs Haak won een zilveren medaille en Sen Bergakker brons. Luuk Cohenno eindigde als enige deelnemer op niveau 20 op de eerste plaats. Van de groep die turnde op niveau 19 eindigde Levi van der Dussen op de eerste plaats, Levi Snijder op de tweede en Niels Veen op de derde plaats. Trainster Wendy van Berge Henegouwen die de medailles mocht uitdelen aan haar jongens was erg trots: “Dit is een groep die de potentie heeft om door te groeien. Ik hoop dat ze doorgaan met turnen want ik denk dat we nog veel kunnen bereiken met deze enthousiaste groep”.

*2   In de tweede ronde turnden de meisjes van 7 en 8 jaar op niveau R3. Bij de 7 jarigen won Nora Hendriks goud, Isabelle den Teuling zilver en Jesselyn Bergen Henegouwe brons. Apetrots poseerden zij voor de foto’s terwijl de overwinningstune door de zaal klonk. Bij de 8 jarigen eindigde Nisã Büyûkçifçi op de eerste plaats, Isa ten Have als tweede en Julia Hoogendoorn op de derde plaats. De wisselbeker ging naar Nisã Büyûkçifçi met de hoogste totaalscore van 46.95 punten.

*3   In ronde drie streden de meisjes van 8, 9 en 10 jaar op niveau R2 om het hoogste puntenaantal op de meerkamp. Bij de 8 jarigen won Olivia Rodrigues een gouden plak. Lauri Ooms werd tweede en Jonne Hoogbruin derde. Jillz van de Ham won goud bij de 9 jarigen. Het zilver en brons werd in deze leeftijdsgroep gewonnen door respectievelijk Elena Lopez Vente en Kyra Goedegebure.

*4   In de groep van de 10 jarigen ging Zoe v. Venrooij er met de gouden plak van door. Lea Noorlander won een zilveren medaille en Fleur Terpstra eindigde op de derde plaats. Bij de meisjes van 10 tot 11 jaar op niveau R1 eindigde Giada Amato op de eerste plaats. Een gedeelde tweede plaats was er voor Rosanne Dul en Suze Verduijn, die beiden een totaalscore van 47.5 punten behaalden. Tess Woudenberg won een bronzen medaille.

*5   In ronde 5 kwamen de meisjes van 11 tot 12 jaar op niveau P1 en P2 in actie. Op niveau P1 ging het goud naar Noa Kruit, het zilver naar Josefien Goedvolk en het brons naar Sophie Mertens. Tevens won Noa Kruit de wisselbeker met een totaalscore van 51.6 punten. In de groep die op niveau P2 turnde kreeg Giulia Amato een gouden plak omgehangen. Anna Strum eindigde op de tweede plaats en Daphne Poppeliers op de derde.

*6   Tenslotte turnden de meisjes van 13 t/m 15 jaar hun oefeningen op niveau H. Met een totaalscore van 37.7 punten won Lisanne Roos in deze groep een gouden medaille. Hanna Smallegange en Chirine el Moalem kregen respectievelijk een zilveren en bronzen medaille omgehangen. 

Ronde 1 jongens

Ronde 1 Jongens

Ronde 2

De wisselbeker

Ronde 5

Ronde 2

Ronde 5

STT toernooi. 26 januari 2019 


Op het Souplesse Toestel Toernooi in Hendrik Ido Ambacht regende het afgelopen weekend medailles voor de dames turnselectie van NGV. Tijdens het toernooi streden 220 turnsters in diverse categorieën om de prijzen op de toestellen Sprong, Brug, Balk en Vloer.  Ook voor de meerkamp gerekend over de 4 toestellen samen werd een klassement opgemaakt. In een gezellige sfeer waarbij de turnsters zich goed konden concentreren op hun oefeningen, wisten Annika Mooijman, Sanne Bevers en Anne Korthagen in de categorie Junior D een bijzondere prestatie te leveren door tot drie maal toe alle drie de plekken op het erepodium te bezetten als 1, 2 en 3. In totaal wist NGV maar liefst 33 podiumplekken te behalen:

Annika Mooijman (3x1ste en 2x2de) en Sanne Bevers (3x2de en 2x1ste) waren samen goed voor 10 medailles. Tess ten Berge en Britt Petterson behaalde beiden 4 medailles (beide 3x2de en 1x3de). Anne Korthagen (3x3de) Fabienne Broeder (1x1ste en 2x3de) en Danique van Dijk (3x2de) wisten allen 3 keer het erepodium te betreden. Dané Boer (3de), Britt van Tuinen (1ste), Yalin Bleeker (2x3de) en Meggie Markus (2de en 1ste) Behaalden de overige 6 ereplaatsen. Na een lange, inspannende dag keerden de dames zeer tevreden naar Nieuwerkerk terug.

 

Tegelijkertijd werd er door de aller jongste turnsters aan een TUCO wedstrijd van het rayon Lek en IJssel in Capelle aan den IJsel deelgenomen. In de turnhal van Turnaround wisten Lize Schenkel en Esmée Wieske met keurige oefeningen een vijfde en zesde plaats te behalen. Ook zij konden na afloop zeer tevreden naar Nieuwerkerk terugkeren.

Ronde 3

Ronde 3

Ronde 3

Ronde 4

Turnsters NGV op het podium bij kersttoernooi 29 december 2018

 

De selectie van NGV turnde haar laatste wedstrijden van dit jaar in Nijmegen bij Turnvereniging De Hazenkamp. De turnhal was voorzien van kleurige lampjes, discolichten en rookkanonnen die bij de op- en afmarsen en tijdens het uitreiken van de prijzen maximaal werden ingezet, zodat de kerstsfeer er goed in zat. Op zaterdag 29 december beten Evi Schenkel, Fabienne Broeder en Danique van Dijk het spits af in de groepswedstrijd Pupil 2 N3. Zij stonden lang op de tweede plaats maar grepen uiteindelijk na een prima wedstrijd net naast de bronzen beker. Bij individuele toestelwedstrijd in de categorie Junior 3e Divisie turnden Annika Mooijman en Anne Korthagen. Op zondag deden in de categorie Instap-Pupil 1 twee teams van NGV mee. Het team van Lize Schenkel, Dané Boer en Tess ten Berge eindigde op een keurige vijfde plaats en het team van  Floor van Duijl, Leona van den Bosch en Esmée Wieske op een 9e plaats. Daarna turnden Jet Noomen en Tara Verheuvel de individuele toestelwedstrijd in de Categorie Jeugd 2 D&E. De hekkensluiters zorgden voor de verrassing van de dag. Bij de individuele toestelwedstrijden in de categorie Senior B won Meggie Markus goud op brug en zilver op balk. Eline Spruit won een bronzen medaille op brug.

Meggie Markus (links) en Eline Spruit

Turnsters NGV laten wisselende resultaten zien 15 en 16 december 2018


Bij de districtswedstrijd voor de derde divisie van het district Zuid-Holland in Hellevoetsluis waren er wisselende resultaten voor selectie turnsters van NGV, die geheel in nieuwe turnkleding gestoken waren. Zowel zaterdag als zondag vonden er in verschillende categorieën wedstrijden plaats op de vierkamp. Zaterdag eindigde Rosalie Koole op de zeventiende plek bij Jeugd-1 N4. Jet Noomen en Britt van Tuinen behaalden respectievelijk een vijftiende en een achtste plek bij de Jeugd-2 E.


Op zondag vroeg in de ochtend kwamen de turnsters Tes ten Berge, Dane Boer, Floor van Duijl en Leona van den Bosch in actie in hun categorie Pupil-1 N3. Zij behaalden achtereenvolgens de vijfde, achtste, veertiende en zestiende plaats. Vervolgens was het de beurt aan de turnsters in de categorie Pupil-2 N3, waarbij Danique van Dijk (6de), Evi Schenkel (7de) en Fabienne Broeder (9de) zich van hun beste kant lieten zien.

De dag werd afgesloten door de dames in de klasse Junior D, waar Sanne Bevers een hele mooie vierde plaats wist te bemachtigen. Annika Mooijman en Anne Korthagen turnden naar een goede zesde en dertiende plaats.


16 en 17 februari 2019 zullen de dames voor een tweede keer in actie komen, waarna de best gekwalificeerde op basis van de beste resultaten in de twee wedstrijden, doorstromen naar de district finale en de halve finale van het NK.

Moeizame start NGV bij districtwedstrijd op 8 en 9 december 2018


De eerste plaatsingswedstrijd van het district Zuid-Holland in Woerden op 8 en 9 december verliep voor NGV minder goed dan verwacht. Marleen van Tuijl eindigde op de 17e plaats in de groep Junior C – 2e Divisie. Bij de Senioren 3e Divisie waren de eindscores van Britt Petterson en Yalin Bleeker goed voor respectievelijk de 16e en 18e plaats. Eline Spruit eindigde op de 17e plaats bij de Senioren 2e Divisie. Meggie Markus zat goed in de wedstrijd en turnde zichzelf bij de Senioren 2e Divisie naar een keurige vijfde plaats. De tweede plaatsingswedstrijd wordt op gehouden op 19 en 20 januari 2019 in Den Haag en doorstroming naar de kwartfinales van het NK wordt na deze wedstrijd bekend. Plaatsing voor de kwartfinales wordt gedaan op basis van het beste resultaat van beide wedstrijden.

Op de foto van links naar rechts Anne Korthagen, Sanne Bevers en Annika Mooijman

Meggie Markus (links) en Eline Spruit