NGV mijn blog

Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging

NGV mijn blog

De Ondelinge wedstrijden van 27 januari 2018

 

Zaterdag 27 januari werden in de gymzaal op de van Beethovenlaan de Onderlinge Wedstrijden van de recreatiegroepen gehouden. Op deze jaarlijkse feestelijke dag krijgen de leden van alle groepen– behalve de selectie – de gelegenheid om te laten zien wat ze waard zijn. Het was dan ook een drukte van belang in de zaal, want er deden ruim 125 leden mee en voor iedere deelnemer was veel belangstelling van ouders, opa’s, oma’s, andere familiedleden, vrienden en kennissen. Het was een goed georganiseerde wedstrijd waarbij de mix van spanning en plezier het voor zowel de turnsters als de toeschouwers tot een plezierige en succesvolle dag maakten. De jongens beten het spits af, ingedeeld naar sterkte op twee niveau’s in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar. Voor het hogere niveau was er meer uitdaging met oefeningen die aansloten op het wedstrijd turnen.

Het was mooi om te zien hoe de jongens onder leiding van Marcel Jansen duidelijk vooruitgang hebben geboekt. Luuk Cohenno ging er bij de jongens vandoor met de wisselbeker omdat hij het hoogste puntenaantal bijeen wist te turnen.

Daarna turnden de meisjes in de leeftijd 7-8 en 8-9 jaar op niveau R1 en R2. Een mengeling van spanning en trots was voelbaar in de zaal want de oefeningen zijn weliswaar kort maar ook erg moeilijk voor deze groep. Tussendoor werd een flitstend optreden door de Acro gegeven, de acrobatische gymnastiekgroep van NGV. Acro is een combinatie van gymnastiek en dans op muziek en leverde een mooi gebalanceerd spektakel op onder leiding van Rosalinde Ludeking. De meisjes in de leeftijd van 9-10 jaar waren vervolgens aan zet. Deze groep turnt eveneens op niveau R2 en R1. Deze categorie leverde de wisselbeker winnares Kiara van der Blom, die het hoogste aantal punten bij de meisjes scoorde. Verder kwamen deze dag de meisjes van Pupil 1 en 2 (11-13 jaar) in actie op niveau R1. De dertienjarigen op niveau R1 moeten op de balk een koprol doen. Dit oogt misschien makkelijk maar is het geenszins omdat de turnsters volledig geconcentreerd moeten zijn om in balans te kunnen blijven. De laatste groep die turnde waren de meisjes van 13 tot 16 jaar op niveau supplement H. Deze meisjes stellen zelf hun oefening samen waarbij ze aan bepaalde minimum eisen moeten voldoen.

De voorzitter van NGV - Ilse Broekmans - is trots op haar vereniging :”Het is zo mooi dat onze leden die met zoveel plezier deze mooie sport beoefenen nu aan iedereen kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Vandaag staan onze recreatie-leden welverdiend in het zonnetje, want iedereen heeft hier keihard voor getraind, is op van de zenuwen en en presteert op de top van zijn of haar kunnen. Ik ben heel erg trots op de jongens en meiden die hier vandaag hun beste beentje voor zetten en zoveel moois laten zien.”

 

Luuk en Kiara met de wisselbeker