NGV mijn blog

     Nieuwerkerkse 

       Gymnastiek 

         Vereniging

NGV  mijn blog

NGV springt succesvol het nieuw wedstrijdseizoen 2019-2020 in


Het nieuwe wedstrijd seizoen voor de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) werd afgelopen

zaterdag 12 oktober traditioneel geopend met de Groepsspringwedstrijd van het Rayon Lek & IJsel. In de Parkzoomhal werd dit evenement al weer voor de 15de keer de gehouden. Op de vier onderdelen; Minitrampoline, Langemat, Kast/plank en Kast/minitrampoline of Pegasus, streden 36 groepen uit 7 verenigingen om de hoogste podiumplaatsen in 10 verschillende categorieën. Dit aantal betekende wederom een groei ten opzichte van het vorige jaar, waaruit kan worden opgemaakt dat het spectaculaire onderdeel sprong aan populariteit wint onder de jeugd.   


Vanaf ’s ochtend 9:15 uur wisselden de 36 groepen elkaar in een rap tempo af op de verschillende onderdelen. Overal vlogen de turnsters en turners door de lucht. Een salto hier, een overslag of streksprong daar, iedereen deed zijn uiterste best om er met zijn groep een mooie show van te maken en hoge punten te scoren.

NGV had maar liefst 11 groepen in de strijd met kinderen in de leeftijd tussen de 8 en de 16 jaar. In de categorie Dames Junioren D behaalden de groepen van Malou Vreeswijk twee maal een eerste plaats (op Lange mat en Kast/plank), twee tweede plaatsen op Minitrampoline en Pegasus en nog een derde plaats op Pegasus. De groep onder leiding van Vera behaalde in dezelfde categorie een prachtige tweede plaats op het onderdeel Kast/plank. In de categorie Dames Jeugd D wist de groep van Malou nog eens twee maal de tweede plek te bemachtigen op de onderdelen Lange mat en Minitrampoline. Al met al was het weer een geslaagde opening van het nieuwe seizoen, wat een goed gevoel geeft voor de komende wedstrijden.

Tess Ten Berge en Sanne Bevers door naar finale Nederlands Kampioenschap turnen


Afgelopen weekend 12 mei waren de turnsters van NGV, Tess ten Berge en Sanne Bevers afgereisd naar Varsseveld alwaar de halve finales turnen op de meerkamp voor hun categorieën gehouden werden. Als eerste kwam Tess ten Berge in actie in de categorie Pupil 1 N3. Zij begon op het onderdeel balk waar ze ondanks een val toch nog een 6de plek wist te bemachtigen. Door vervolgens een prachtige vloer oefening te laten zien die gevolgd werd met een goede sprong en rekoefening wist zij zich te verbeteren naar een schitterende 4de plek met een puntentotaal van 50.850. Hiermee is zij zeker van een plek in de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Meerkamp en staat ze als eerste reserve voor de toestelfinale van het onderdeel vloer.

Daarna was het de beurt aan Sanne Bevers in de categorie Junior 3de divisie.  Zij begon met een nette oefening op de brug. Na een stabiele oefening op de balk viel ze helaas tijdens haar prachtige vloer oefening. Sanne Bevers beëindigde haar meerkamp met het onderdeel sprong en behaalde met een puntentotaal van 43.633 een fantastische 7de plek. Ook zij kwalificeerde zich hiermee voor de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap op de meerkamp.

Lize Schenkel debuteert op Nederlandse Kampioenschap turnen


Op zaterdag 13 april turnde Lize Schenkel van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging haar eerste finale van het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Lize kwalificeerde zich eerder dit jaar tijdens de halve finale in de derde divisie en verzekerde zich toen met een negende plaats comfortabel van doorstroming naar de finale in de categorie Instap. De achtjarige Lize turnde op het NK een evenwichtige meerkamp en wist haar zenuwen aardig in bedwang te houden. Bij het bondskampioenschap is het niveau hoog en zijn de onderlinge verschillen uiterst klein. Op sprong bijvoorbeeld eindige Lize op een 12e plaats met 13.250 punten en behaalde de nummer slechts 0.684 punten meer. Niet zelden gaat het in de eindstrijd om  puntenverschillen van honderdsten of duizendsten. Lize eindigde met een puntentotaal van 49.683 als dertiende van in totaal 24 finalisten.

 

Dubbel succes NGV Acrogym


In sporthal de Wielepet te Monster vond afgelopen zaterdag 9 maart de districtsfinale van het district Zuid-Holland voor de Acrogym plaats.  Hierbij wist de damesploeg van NGV een dubbel succes te behalen. Het trio van Nanda Dhondt, Marit Petterson en Marloes de Vogel behaalde met een spectaculaire oefening een mooie derde plek met een puntentotaal van 22.470. Het duo dat bestond uit Ilse van Pijkeren en Louise Uijtbeyerse behaalde een puntentotaal van 21.480 en viel daarmee net buiten de prijzen. Beide teams hebben zich met deze prachtige prestatie geplaatst voor de halve finale van het NK Acrogym die in mei wordt gehouden.

Verdiende derde plek voor trio NGV


Zaterdag 10 februari 2019 hebben de acrogym turnsters van NGV met gemengd succes meegedaan aan de tweede plaatsingswedstrijd te Leiden. Het trio Nanda Dhondt, Marit Petterson & Marloes de Vogel behaalde een derde plaats & tevens plaatsing voor de districtsfinale met een zeer nette oefening. Ook duo Ilse van Pijkeren & Louise Uijtbeyerse behaalden een plaatsing voor de districtsfinale met een keurige vierde plaats.

Helaas minder succes voor de d-lijn trio’s. Zij lieten beide keurige oefeningen zien, maar door een strenge jurering helaas geen plek voor hen in de districtsfinale


NGV VLAMT OP DISTRICTSFINALE VAN ZUID-HOLLAND


Nieuwerkerk aan den IJssel - Dit weekend waren de finales van het district Zuid-Holland in Amsterdam en NGV was goed vertegenwoordigd. Op zaterdag turnden in de derde divisie Dané Boer, Tess ten Berge, Danique van Dijk, Evi (25e), Fabienne Broeder, Britt van Tuinen en Sanne Bevers hun meerkampfinale waarin de 36 beste turnsters van Zuid-Holland het tegen elkaar opnamen.  Tess wist daar, met dank aan een strakke balk- en brugoefening, de tweede plaats te bemachtigen. Danique turnde een hele stabiele meerkamp en wist in een heel sterk deelnemersveld 5e te worden. De andere turnsters lieten mooie onderdelen zien, met hier en daar een foutje. Omdat het niveau hoog ligt in een finale betekent dat direct dat je naast een medaille grijpt.

Op zondag turnden Lize Schenkel, Tess, Danique, Sanne en Anne Korthagen de toestelfinales. In de vloerfinale wist Lize met een prachtige oefening met maar liefst 13.800, het goud te winnen. Dit is een bijzondere prestatie aangezien zij de 1.5 week voor deze wedstrijd niet heeft kunnen trainen omdat zij ziek was. Tess won tijdens de balkfinale overtuigend het goud met 13.167 punten. Danique sprong zich in haar finale op de Pegasus eveneens naar de eerste plaats op het podium met een score van maar liefst 13.900 punten. Sanne en Lize lieten tijdens hun balkfinale mooie onderdelen zien, maar grepen door een val helaas naast de medailles. Tess turnde een strakke vloeroefening en kwam tot de 7e plaats.

Tijdens de sprongfinale lieten Sanne en Anne goede sprongen zien maar deze werden door de jury niet gewaardeerd met een plaats op het podium. Turnsters en trainers zijn trots de  geleverde prestaties op deze belangrijke wedstrijd en kijken terug op een zeer succesvol weekend voor NGV. De selectie gaat nu hard aan de slag om te trainen voor de aankomende landelijke halve finales in Helmond en Varsseveld.

Ronde 3