NGV mijn blog

Nieuwerkerkse 

   Gymnastiek 

       Vereniging

NGV  mijn blog

Wedstrijd resultaten seizoen 2019-2020

Districtwedstrijd 8 december 2019


Esmee Swager heeft een topprestatie neergezet door op de eerste Districtswedstrijd van Zuid-Holland een gouden medaille te behalen op de vierkamp. In sporthal Snellerpoort in Woerden liet zij afgelopen zondag met een score van 45.167 de concurrentie ver achter zich in de categorie Senior C.

Na een val op het onderdeel brug, die beoordeeld werd met een 9.567, herpakte zij zich met een goede balk oefening waarmee zij 11.850 punten binnenhaalde. Ook de vloer oefening ging haar goed af met 11.800 punten. Op sprong liet zij twee prachtige oefeningen zien die beloond werden met een 11.900 en 11.950, waarmee zij haar gouden plak veilig stelde.

Later op de dag kwamen haar teamgenoten van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV), Sanne Bevers en Britt Petterson ook in actie in dezelfde categorie. Zij turnden een goede wedstrijd en behaalden respectievelijk de 8e en 10e plaats.

Het is de eerste wedstrijd van de Senioren voor het District Zuid Holland. Half januari volgt de 2e Districtswedstrijd in Den Haag. Daarna zal bekend worden wie er doorstromen naar de volgende ronde.

 

De jongensgroep deed mee aan de recreatie cup in Gouda!

 

13 jongens hebben zaterdag 30 november 2019 meegedaan aan een wedstrijd van de recreatie cup  in Gouda. De wedstrijd werd georganiseerd door THOR Gouderak.

De jongens wonnen in totaal 4 medailles.

Resultaten van de selectie bij De Turn Totaal Breda Cup


Voor de vierde keer organiseerde BredaGym het afgelopen weekend 30 november 2019 weer De Turn Totaal Breda Cup. Bij deze wedstrijd wordt er per toestel, Sprong, Brug, Balk en Vloer, gestreden om de ere plaatsen. Voor veel selectie turnsters van NGV was dit de eerste wedstrijd van het seizoen en iedereen was gespannen om te zien hoe de vorm aanwezig was. In het sterke wedstrijdveld wisten de turnsters maar liefst 8 medailles te winnen, zodat van een geslaagd weekend gesproken mag worden.

Op zaterdag behaalde Fabienne Broeder Zilver op Brug en Goud op Vloer en Danique van Dijk Zilver op Vloer in de categorie Jeugd 1 N4. Op Zondag was Esmee Swager goed voor Goud bij de Senioren C op onderdeel Sprong. ’s Avonds sloten Anne Korthagen met Brons op Sprong en Annika Mooijman met Zilver op de Vloer in de categorie Junior D en Meggie Marcus met goud op de onderdelen Brug en Balk in de categorie Senioren B het succesvolle weekend af. Alle andere dames die voor NGV in actie kwamen turnden allen goede oefeningen maar kwamen net te kort om in de prijzen te vallen. Al met al kan NGV terug kijken op een succesvol weekend dat veel beloofd voor de rest van het seizoen.

Selectie NGV trapt wedstrijdseizoen af met mooi resultaat!

 

Het wedstrijdseizoen voor de selectie van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) is op zaterdag 23 november 2019 van start gegaan.

Tara Verheuvel heeft een mooi resultaat neergezet op de eerste districtswedstrijd voor de 4e divisie in Amsterdam.

Op sprong haalde zij een hoge score van 11.350 en op vloer zelfs een 11.767! Voor haar een persoonlijke succes, na een lange periode van blessures. Op de totale vierkamp, waarbij ook de balk en de brug meetelden, behaalde zij uiteindelijk een prima 12e plaats. Begin januari volgt de 2e districtswedstrijd voor haar, waarna bepaald wordt of zij door kan stromen naar de districtsfinale van Zuid-Holland.

In het weekend van 7/8 december komen de dames van de 2e en 3e divisie senior van de NGV selectie in actie.

NGV wint Goud en Brons tijdens TUCO


Tijdens de eerste Turncompetitie (TUCO) wedstrijd van het nieuwe turnseizoen hebben de dames van de Plusgroep van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging NGV afgelopen zaterdag 2 november 2019 zich van hun beste kant laten zien.

Op deze eerste wedstrijd in de turnhal “TurnAroud” in Capelle aan den IJssel streden de turnsters Hanneke van Beek en Faye Ames in de categorie Junior F en Anh Nguyen en Lisanne van de Meulen in de categorie Jeugd G om de ere plaatsten op de meerkamp. Op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer werden zo vroeg in het seizoen al hele mooie oefeningen gedraaid. Anh Nguyen wist mede door een mooie overslag op de balk een gouden medaille te bemachtigen, terwijl haar clubgenote Lisanne van der Meulen met een hele mooie vloeroefening, maar helaas een val van de balk, de bronzen plak om haar nek kreeg. Faye Ames en Hanneke van Beek grepen ondanks hele nette oefeningen helaas net naast de prijzen. “Nu al van die goede prestaties, dat beloofd wat voor de rest van het seizoen”; aldus Natascha Temminck hun trainster.

NGV springt succesvol het nieuw wedstrijdseizoen 2019-2020 in


Het nieuwe wedstrijd seizoen voor de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) werd afgelopen

zaterdag 12 oktober 2019  traditioneel geopend met de Groepsspringwedstrijd van het Rayon Lek & IJsel. In de Parkzoomhal werd dit evenement al weer voor de 15de keer de gehouden. Op de vier onderdelen; Minitrampoline, Langemat, Kast/plank en Kast/minitrampoline of Pegasus, streden 36 groepen uit 7 verenigingen om de hoogste podiumplaatsen in 10 verschillende categorieën. Dit aantal betekende wederom een groei ten opzichte van het vorige jaar, waaruit kan worden opgemaakt dat het spectaculaire onderdeel sprong aan populariteit wint onder de jeugd.   


Vanaf ’s ochtend 9:15 uur wisselden de 36 groepen elkaar in een rap tempo af op de verschillende onderdelen. Overal vlogen de turnsters en turners door de lucht. Een salto hier, een overslag of streksprong daar, iedereen deed zijn uiterste best om er met zijn groep een mooie show van te maken en hoge punten te scoren.

NGV had maar liefst 11 groepen in de strijd met kinderen in de leeftijd tussen de 8 en de 16 jaar. In de categorie Dames Junioren D behaalden de groepen van Malou Vreeswijk twee maal een eerste plaats (op Lange mat en Kast/plank), twee tweede plaatsen op Minitrampoline en Pegasus en nog een derde plaats op Pegasus. De groep onder leiding van Vera behaalde in dezelfde categorie een prachtige tweede plaats op het onderdeel Kast/plank. In de categorie Dames Jeugd D wist de groep van Malou nog eens twee maal de tweede plek te bemachtigen op de onderdelen Lange mat en Minitrampoline. Al met al was het weer een geslaagde opening van het nieuwe seizoen, wat een goed gevoel geeft voor de komende wedstrijden.

Tess Ten Berge en Sanne Bevers door naar finale Nederlands Kampioenschap turnen


Afgelopen weekend 12 mei 2019 waren de turnsters van NGV, Tess ten Berge en Sanne Bevers afgereisd naar Varsseveld alwaar de halve finales turnen op de meerkamp voor hun categorieën gehouden werden. Als eerste kwam Tess ten Berge in actie in de categorie Pupil 1 N3. Zij begon op het onderdeel balk waar ze ondanks een val toch nog een 6de plek wist te bemachtigen. Door vervolgens een prachtige vloer oefening te laten zien die gevolgd werd met een goede sprong en rekoefening wist zij zich te verbeteren naar een schitterende 4de plek met een puntentotaal van 50.850. Hiermee is zij zeker van een plek in de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Meerkamp en staat ze als eerste reserve voor de toestelfinale van het onderdeel vloer.

Daarna was het de beurt aan Sanne Bevers in de categorie Junior 3de divisie.  Zij begon met een nette oefening op de brug. Na een stabiele oefening op de balk viel ze helaas tijdens haar prachtige vloer oefening. Sanne Bevers beëindigde haar meerkamp met het onderdeel sprong en behaalde met een puntentotaal van 43.633 een fantastische 7de plek. Ook zij kwalificeerde zich hiermee voor de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap op de meerkamp.

Lize Schenkel debuteert op Nederlandse Kampioenschap turnen


Op zaterdag 13 april 2019 turnde Lize Schenkel van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging haar eerste finale van het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Lize kwalificeerde zich eerder dit jaar tijdens de halve finale in de derde divisie en verzekerde zich toen met een negende plaats comfortabel van doorstroming naar de finale in de categorie Instap. De achtjarige Lize turnde op het NK een evenwichtige meerkamp en wist haar zenuwen aardig in bedwang te houden. Bij het bondskampioenschap is het niveau hoog en zijn de onderlinge verschillen uiterst klein. Op sprong bijvoorbeeld eindige Lize op een 12e plaats met 13.250 punten en behaalde de nummer slechts 0.684 punten meer. Niet zelden gaat het in de eindstrijd om  puntenverschillen van honderdsten of duizendsten. Lize eindigde met een puntentotaal van 49.683 als dertiende van in totaal 24 finalisten.

Dubbel succes NGV Acrogym


In sporthal de Wielepet te Monster vond afgelopen zaterdag 9 maart 2019 de districtsfinale van het district Zuid-Holland voor de Acrogym plaats.  Hierbij wist de damesploeg van NGV een dubbel succes te behalen. Het trio van Nanda Dhondt, Marit Petterson en Marloes de Vogel behaalde met een spectaculaire oefening een mooie derde plek met een puntentotaal van 22.470. Het duo dat bestond uit Ilse van Pijkeren en Louise Uijtbeyerse behaalde een puntentotaal van 21.480 en viel daarmee net buiten de prijzen. Beide teams hebben zich met deze prachtige prestatie geplaatst voor de halve finale van het NK Acrogym die in mei wordt gehouden.

Ronde 3