NGV mijn blog

Nieuwerkerkse 

   Gymnastiek 

       Vereniging

Wedstrijd resultaten seizoen 2019-2020

Maandag 18 mei : Voor de eerste keer buiten sporten !

De turnselectie en de acrogym dames mochten afgelopen maandag 18 mei de spits afbijten met de eerste officiële buiten training van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging. Op het grasveld achter het Polderbad mochten de dames na 8 weken binnen zitten zich onder leiding van hun trainsters weer uitleven op radslagen, salto’s, spagaten en andere turncapriolen. Ook was er plek voor een heuse kracht en conditie training. Dit ging de meeste turnsters goed af, want zij hadden tijdens de quarantaine periode niet stil gezeten. Middels turn challenges en een wekelijkse conditie, kracht en lenigheid training op afstand via Zoom waren de meeste dames nog goed in vorm. Helaas kon er nog niet geturnd worden op de echte toestellen zoals balk, pegasus (sprong) of brug, maar deze manier van trainen is een welkome afwisseling van het dagelijks thuis zitten. Het is echter wel de bedoeling om op korte termijn een aantal toestellen naar buiten te halen, om ook die vaardigheden weer in het trainingsschema op te nemen. Ook de acrogym dames konden zich weer uitleven in menig acrobatische stand, waarbij de samenwerking tussen de dames er nog goed in zat, getuige de foto. De oudere dames moesten natuurlijk de 1,5 meter regel in acht houden, maar de jongere turnsters konden al weer een kleine piramide vormen. Om toe te zien dat de regels omtrent het covid-19 protocol goed werden nageleefd, waren er enkele ouders opgetrommeld om als corona-coördinator te fungeren.

Op deze manier zal NGV ook de meeste overige groepen van de turnvereniging de mogelijkheid geven om hun sport weer, op een vereenvoudigde manier, opnieuw op te pakken en op een gezonde manier in de buitenlucht bezig te zijn. Natuurlijk hoopt iedereen dat er snel weer binnen getraind kan worden op de toestellen, maar voorlopig is de buitentraining het beste alternatief.

Danique van Dijk behaalt zilver op Districtswedstrijd


Afgelopen weekend stond voor de NGV-selectie dames in het teken van de 2e districtswedstrijd in Amsterdam.

Allereerst was het zaterdag de beurt aan de categorie Pupil II. Op de meerkamp turnde Tess ten Berge een hele goede wedstrijd. Ze werd 1e op brug en vloer en in het totaal klassement eindigde ze op een mooie 4e plaats. Dané Boer en Floor van Duijl werden respectievelijk 9e en 19e.

Daarna kwam de meiden in de categorie Jeugd aan de beurt. Danique van Dijk turnde een hele stabiele en knappe meerkamp en mocht daarvoor een zilveren medaille in ontvangst nemen. Fabienne Broeder werd 6e in deze categorie en Evi Schenkel 8e.

De dag werd afgesloten door de Junioren. Britt van Tuinen turnde geheel onverwacht een hele goede meerkamp. Na een vervelende blessure had ze geen betere comeback kunnen maken door 5e te worden op de districtswedstrijd. Haar teamgenoten Annika Mooijman, Anne Korthagen en Jet Noomen werden 9e, 14e en 17e.

Zondag was het de beurt aan Esmée Wieske (Pupil I). Zij turnde een mooie wedstrijd en werd 13e.

Het is nu afwachten wie er doorstromen naar de halve finale.

Op foto 1: Danique van Dijk ontvangt haar zilveren medaille.

Op foto 2: Tess ten Berge, Dané Boer en Floor van Duijl

Op foto 3: Jet Noomen, Annika Mooijman, Anne Korthagen en Britt van Tuinen

Acrodames van NGV plaatsen zich voor districtfinale

De Acrogym dames van NGV wisten zich afgelopen zaterdag 7 februari tijdens de tweede plaatsingswedstrijd D/E niveau te kwalificeren voor de district finale. In een zeer sterk deelnemersveld lieten de meiden stuk voor stuk de beste versie van hun oefeningen zien.

In de categorie Trio E Senior turnde Tamara Kervezee, Sanne van Berge Henegouwen en Ilse van Pijkeren een top oefening met een mooie expressie, maar behaalde met hun punten totaal van 20.770 helaas net het podium niet en werden 4e.
Ook het duo Louise Uitbeyerse en Marloes de Vogel kwamen in hun categorie Duo E Junior net te kort voor een medaille en werden eveneens 4de.

Hun teamgenotes (trio) Jorinde Houweling, Kaomi Broeder en Faye Ames en (trio) Marit Petterson, Nanda Dhondt en Lisanne van der Meulen in de categorie Trio D Senior en het duo Natascha Temminck en Ise Deelen in de categorie Duo E Senior hadden tijdens de oefeningen enkele schoonheidsfoutjes die door de jury streng werden afgestraft waardoor zij in de middenmoot eindigden.

Alle duo’s en trio’s hebben zich met dit optreden wel geplaatst voor de districtsfinale en afhankelijk van de ranking en resultaat van de districtsfinale mogen zij deelnemen aan de halve finale voor het landelijke NK.

hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Medailleregen voor NGV bij TUCO

De NGV-selectie was uitstekend op dreef bij de Turncompetitie (TUCO) afgelopen zaterdag 1 februari in Capelle aan den IJssel. De Nieuwerkerkse dames legden beslag op zes keer eremetaal. Tijdens het meerkamp streden de turnsters op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer voor een plek op het podium.

Tess den Berge behaalde in de categorie Pupil II een mooie gouden medaille. Daarna stonden Fabiënne Broeder en Danique van Dijk in de categorie Jeugd I op het podium met een mooie eerste en tweede plaats.
’s Middags kwam Meggie Markus in actie in de categorie Senior B. Zij ging naar huis met een mooie gouden plak. De dag werd afgesloten door Esmee Swager met een gouden medaille in de categorie Senior C en Annika Mooijman met een bronzen medaille in de categorie Junior II.
Alle andere dames die voor NGV in actie kwamen turnden goede oefeningen maar kwamen net te kort om in de prijzen te vallen.


Foto 1: Van links naar rechts: Floor van Duijl, Danique van Dijk (zilver), Dané Boer, Fabiënne Broeder (goud) en Tess ten Berge (goud)
Foto 2: Van links naar rechts: Anne Korthagen, Esmee Swager (goud), Annika Mooijman (brons), Sanne Bevers en Jet Noomen.

Brons voor Britt Petterson op 2de districtswedstrijd

Bij de tweede districtswedstrijd van het district Zuid-Holland in Den Haag heeft Britt Petterson van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging op 18 januari een uitstekende bronzen medaille op de vierkamp gewonnen in de categorie Dames Senioren C.

Mede dankzij een fantastische oefening op de balk en een prachtige vloer oefening wist Britt tot een puntentotaal te komen van 42,800. Hiermee was ze slechts 0,167 punten achter de nummer twee.

Haar teamgenoten Sanne Bevers en Esmee Swager kwamen in de zelfde categorie uit en behaalden respectievelijk een zevende en een achtste plaats.

Meggie Markus behaalde, ondanks goede oefeningen, in haar categorie Dames Senioren B uiteindelijk ook de zevende plaats.

Voor alle dames is het nu afwachten of zij op basis van de behaalde resultaten in de eerste wedstrijd van begin december en deze wedstrijd geplaatst zijn voor de district finale en de halve finale van het NK.

Acrogym dames NGV plaatsen zich voor districtsfinale

Op zaterdag 11 januari in Naaldwijk hebben de duo’s Natascha Temming en Ise Deelen (Paar Senior E) en Louise Uitbeyerse en Marloes de Vogel (Paar Junior E) een zeer goede oefening laten zien op de eerste plaatsingswedstrijd D/E niveau. Hiermee hebben de acrogym dames van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) zich geplaatst voor de districtsfinale in maart.

Zaterdag kwamen nog drie acrogym trio’s van NGV in actie tijdens de eerste plaatsingswedstrijd. In een zeer sterk deelnemersveld lieten de meiden stuk voor stuk de beste versie van hun oefeningen zien en een mooie uitvoering van hun dansen. Zij kwamen net te kort voor directe plaatsing voor de districtsfinale maar kunnen zich in februari, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd, daarvoor alsnog plaatsen.


Bij de Rivium Cup 2020 op 6 januari hebben de turnsters van de Nieuwerkerkse Gymnastiekvereniging (NGV) Goud, Zilver en Brons gewonnen op de meerkamp.Als opening van het nieuwe jaar organiseert turnvereniging TurnAroud uit Capelle aan den IJssel elk jaar de Rivium Cup.

Sanne Bevers wist de eerste plaats te behalen. Fabienne Broeder bereikte de tweede plaats, terwijl Annika Mooijman en Tess ten Berge beide de derde plaats opeisten.


Tegelijkertijd deed de Acrogym van NGV mee aan het OZAK toernooi, een open acrogym kampioenschap in Zierikzee. Het duo Natascha Temminck & Ise Deelen en het trio Tamara Kervezee, Ilse van Pijkeren & Sanne van Berge Hennegouwen lieten erg nette onderdelen zien en mooie oefeningen. Voor Natascha, Ise en Sanne was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd mee deden.Helaas hadden beide teams een val door spanning voor zo’n eerste wedstrijd van het jaar en vielen ze helaas niet in de prijzen. “Al met al mogen ze trots zijn op hun fraaie prestaties!”; aldus hun trainster Rosalinda Kikkert.

Kijk voor het hele verhaal op :


https://gouweijsselnieuws.nl/2020/01/06/turnsters-ngv-winnen-goud-zilver-en-brons/

Het Kersttoernooi 28/29 December 2019

Britt Petterson en Anne Korthagen van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV)hebben op het kersttoernooi 2019 een gouden medaille gewonnen op het toestel sprong. Eerder op de dag had turnster Danique van Dijk al een zilveren medaille behaald op het onderdeel vloer.

Het kersttoernooi, georganiseerd door de Hazenkamp Gymsports in Nijmegen, is een jaarlijks terugkerend toernooi in een gezellige kerstsfeer waar per onderdeel (sprong, brug, balk en vloer) gestreden wordt om de ereplaatsen.

Danique van Dijk haalde in de categorie Jeugd N4 een 2e plaats op vloer met een mooie score van 13.750. Britt Petterson werd 1e op sprong in de categorie Senior 3e divisie. Zij turnde ook een hele goede brug- en balkoefening die beiden beloond werden met een 4e plaats. Anne Korthagen haalde met een score van 11.500 de 1e plaats op het onderdeel sprong in de categorie Junior 3e divisie.

Districtwedstrijd 8 december 2019

Esmee Swager heeft een topprestatie neergezet door op de eerste Districtswedstrijd van Zuid-Holland een gouden medaille te behalen op de vierkamp. In sporthal Snellerpoort in Woerden liet zij afgelopen zondag met een score van 45.167 de concurrentie ver achter zich in de categorie Senior C.

Na een val op het onderdeel brug, die beoordeeld werd met een 9.567, herpakte zij zich met een goede balk oefening waarmee zij 11.850 punten binnenhaalde. Ook de vloer oefening ging haar goed af met 11.800 punten. Op sprong liet zij twee prachtige oefeningen zien die beloond werden met een 11.900 en 11.950, waarmee zij haar gouden plak veilig stelde.

Later op de dag kwamen haar teamgenoten van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV), Sanne Bevers en Britt Petterson ook in actie in dezelfde categorie. Zij turnden een goede wedstrijd en behaalden respectievelijk de 8e en 10e plaats.

Het is de eerste wedstrijd van de Senioren voor het District Zuid Holland. Half januari volgt de 2e Districtswedstrijd in Den Haag. Daarna zal bekend worden wie er doorstromen naar de volgende ronde.

 

De jongensgroep deed mee aan de recreatie cup in Gouda!

 

13 jongens hebben zaterdag 30 november 2019 meegedaan aan een wedstrijd van de recreatie cup  in Gouda. De wedstrijd werd georganiseerd door THOR Gouderak.

De jongens wonnen in totaal 4 medailles.

Resultaten van de selectie bij De Turn Totaal Breda Cup


Voor de vierde keer organiseerde BredaGym het afgelopen weekend 30 november 2019 weer De Turn Totaal Breda Cup. Bij deze wedstrijd wordt er per toestel, Sprong, Brug, Balk en Vloer, gestreden om de ere plaatsen. Voor veel selectie turnsters van NGV was dit de eerste wedstrijd van het seizoen en iedereen was gespannen om te zien hoe de vorm aanwezig was. In het sterke wedstrijdveld wisten de turnsters maar liefst 8 medailles te winnen, zodat van een geslaagd weekend gesproken mag worden.

Op zaterdag behaalde Fabienne Broeder Zilver op Brug en Goud op Vloer en Danique van Dijk Zilver op Vloer in de categorie Jeugd 1 N4. Op Zondag was Esmee Swager goed voor Goud bij de Senioren C op onderdeel Sprong. ’s Avonds sloten Anne Korthagen met Brons op Sprong en Annika Mooijman met Zilver op de Vloer in de categorie Junior D en Meggie Marcus met goud op de onderdelen Brug en Balk in de categorie Senioren B het succesvolle weekend af. Alle andere dames die voor NGV in actie kwamen turnden allen goede oefeningen maar kwamen net te kort om in de prijzen te vallen. Al met al kan NGV terug kijken op een succesvol weekend dat veel beloofd voor de rest van het seizoen.

Selectie NGV trapt wedstrijdseizoen af met mooi resultaat!

 

Het wedstrijdseizoen voor de selectie van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) is op zaterdag 23 november 2019 van start gegaan.

Tara Verheuvel heeft een mooi resultaat neergezet op de eerste districtswedstrijd voor de 4e divisie in Amsterdam.

Op sprong haalde zij een hoge score van 11.350 en op vloer zelfs een 11.767! Voor haar een persoonlijke succes, na een lange periode van blessures. Op de totale vierkamp, waarbij ook de balk en de brug meetelden, behaalde zij uiteindelijk een prima 12e plaats. Begin januari volgt de 2e districtswedstrijd voor haar, waarna bepaald wordt of zij door kan stromen naar de districtsfinale van Zuid-Holland.

In het weekend van 7/8 december komen de dames van de 2e en 3e divisie senior van de NGV selectie in actie.

NGV wint Goud en Brons tijdens TUCO


Tijdens de eerste Turncompetitie (TUCO) wedstrijd van het nieuwe turnseizoen hebben de dames van de Plusgroep van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging NGV afgelopen zaterdag 2 november 2019 zich van hun beste kant laten zien.

Op deze eerste wedstrijd in de turnhal “TurnAroud” in Capelle aan den IJssel streden de turnsters Hanneke van Beek en Faye Ames in de categorie Junior F en Anh Nguyen en Lisanne van de Meulen in de categorie Jeugd G om de ere plaatsten op de meerkamp. Op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer werden zo vroeg in het seizoen al hele mooie oefeningen gedraaid. Anh Nguyen wist mede door een mooie overslag op de balk een gouden medaille te bemachtigen, terwijl haar clubgenote Lisanne van der Meulen met een hele mooie vloeroefening, maar helaas een val van de balk, de bronzen plak om haar nek kreeg. Faye Ames en Hanneke van Beek grepen ondanks hele nette oefeningen helaas net naast de prijzen. “Nu al van die goede prestaties, dat beloofd wat voor de rest van het seizoen”; aldus Natascha Temminck hun trainster.

NGV springt succesvol het nieuw wedstrijdseizoen 2019-2020 in


Het nieuwe wedstrijd seizoen voor de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) werd afgelopen

zaterdag 12 oktober 2019  traditioneel geopend met de Groepsspringwedstrijd van het Rayon Lek & IJsel. In de Parkzoomhal werd dit evenement al weer voor de 15de keer de gehouden. Op de vier onderdelen; Minitrampoline, Langemat, Kast/plank en Kast/minitrampoline of Pegasus, streden 36 groepen uit 7 verenigingen om de hoogste podiumplaatsen in 10 verschillende categorieën. Dit aantal betekende wederom een groei ten opzichte van het vorige jaar, waaruit kan worden opgemaakt dat het spectaculaire onderdeel sprong aan populariteit wint onder de jeugd.   


Vanaf ’s ochtend 9:15 uur wisselden de 36 groepen elkaar in een rap tempo af op de verschillende onderdelen. Overal vlogen de turnsters en turners door de lucht. Een salto hier, een overslag of streksprong daar, iedereen deed zijn uiterste best om er met zijn groep een mooie show van te maken en hoge punten te scoren.

NGV had maar liefst 11 groepen in de strijd met kinderen in de leeftijd tussen de 8 en de 16 jaar. In de categorie Dames Junioren D behaalden de groepen van Malou Vreeswijk twee maal een eerste plaats (op Lange mat en Kast/plank), twee tweede plaatsen op Minitrampoline en Pegasus en nog een derde plaats op Pegasus. De groep onder leiding van Vera behaalde in dezelfde categorie een prachtige tweede plaats op het onderdeel Kast/plank. In de categorie Dames Jeugd D wist de groep van Malou nog eens twee maal de tweede plek te bemachtigen op de onderdelen Lange mat en Minitrampoline. Al met al was het weer een geslaagde opening van het nieuwe seizoen, wat een goed gevoel geeft voor de komende wedstrijden.